Secția - Boli infecțioase

Compartimentul Boli Infecțioase își desfășoară activitatea într-o clădire pavilionară, în cadrul Spitalului Municipal Brad. 

Compartimentul a fost renovat si amenajat in doua etape, intre anii 2020-2021, si dispune de 8 saloane, fiecare avand cate doua paturi.

În ceea ce privește dotarea cu echipamente, secția beneficiază de surse de oxigen, monitoare de funcții vitale, aparat pentru ventilatie non-invaziva cu debit crescut, aparat ecg, etc.

Compartimentul Boli Infecțioase este condus de către doamna Dr. Poptelecan Patricia, medic primar boli infecțioase, fiind cea care ține închegată întreaga echipă medicală.

În cadrul secției Boli Infecțioase, doamna doctor  își desfășoară activitatea cu profesionalism si dedicare alaturi de 6 asistente, 5 infirmiere si o asistenta-statistician.

Secția de Boli Infecțioase a avut și are un rol important înca din perioada pandemiei de COVID-19, oferind asistență medicală de specialitate pacienților confirmați cu SARS CoV2 precum și evaluări clinice, investigații complexe în scopul stabilirii unui diagnostic de certitudine prompt și instituirea unui tratament etiologic curativ.

Prin specificul specialității boli infecțioase, pacienții care se adresează secției prezintă o patologie vastă, pacienți cu afecțiuni determinate de infecții bacteriene, virale, fungice sau parazitare, cu localizări diverse.

La inceputul anului 2022, secția de Boli Infecțioase a fost igienizată în totalitate și a fost mărită capacitatea instalației de oxigen.

Prin serviciul de Spitalizare de zi pot fi diagnosticate patologii infecțioase ce pot fi izolate și tratate ambulatoriu, și se asigura cu promptitudine profilaxia rabiei prin vaccinare antirabică.

In cadrul programului de ambulatoriu boli infectioase, sunt monitorizati si tratati inclusiv bolnavi cu hepatita virala B, în conformitate cu protocoalele Ministerului Sănătății.